Popular Topic

  •  | 
  • 25 October 2017

Hamil Anak Pertama, Siti Nurhaliza Dapat Gelar Kebesaran

Penyanyi Siti Nurhaliza tengah berbahagia. Bukan hanya karena tengah hamil anak pertama, melainkan dia baru saja mendapat gelar kebesaran dari Kesultanan Pahang Pelantun lagu Cindai itu dianugerahi gelar kehormatan Datuk Sri bertepatan dengan ulang tahun Sultan Ahmad Shah Pahang. Ditemani sang suami, Datuk Khalid Mohammed Jiwa, Siti kini resmi bergelar Datuk Sri.

Kenyataan media: Pertama sekali saya menjunjung kasih KDYMM Tuanku Pahang di atas pengurniaan darjah kebesaran negeri Pahang dan sebagai rakyat Pahang, ini merupakan satu penghormatan kepada saya. Ini bukan saja penghargaan kepada diri saya seorang tetapi mewakili insan seni yang lain kerana saya yakin, setiap masyarakat mempunyai sumbangan dan peranan tersendiri. Alhamdulillah, saya menerima gelaran ini pada usia 21 tahun saya di dalam bidang seni dan penghormatan ini adalah salah satu daripada pencapaian yang mempunyai sejarah tersendiri di dalam karier saya. Ini juga adalah rezeki saya dan juga bayi di dalam kandungan saya, rezeki yang datang dalam pelbagai cara yang berbeza. Sekali lagi saya menjunjung kasih KDYMM Tuanku Pahang, semoga Tuanku dilanjutkan usia dan dapat terus memerintah negeri ini sempena memuliakan ulangtahun hari keputeraan Tuanku.

 

"Pertama sekali saya menjunjung kasih KDYMM Tuanku Pahang di atas pengurniaan darjah kebesaran negeri Pahang dan sebagai rakyat Pahang, ini merupakan satu penghormatan kepada saya," ungkapnya di Instagram pribadinya pada Selasa (24/10). Penganugerahan gelar kebesaran itu diberikan pada Siti Nurhaliza atas kontribusinya yang besar di bidang seni selama 21 tahun berkarya.

"Ini bukan saja penghargaan kepada diri saya seorang tetapi mewakili insan seni yang lain... Alhamdulillah, saya menerima gelaran ini pada usia 21 tahun saya di dalam bidang seni dan penghormatan ini adalah salah satu daripada pencapaian yang mempunyai sejarah tersendiri di dalam karier saya," jelasnya.

Menurut Siti Nurhaliza, penganugerahaan gelar itu merupakan rezeki anak yang tengah dikandungnya.

"Ini juga adalah rezeki saya dan juga bayi di dalam kandungan saya, rezeki yang datang dalam pelbagai cara yang berbeza," paparnya.

"Alhamdullillah, patik menjunjung kasih di atas pengurniaan darjah kebesaran ini dan semoga patik menjadi rakyat Pahang yang berbakti kepada Agama , Bangsa , Negeri & Negara Patik.." lanjut Siti.

 

 

Jangan lupa kunjungi akun Sosmed Dangduter ya.

FB : @Dangdutercom

Twitter : @Dangdutercom

IG : @Dangdutercom

Konten Lainnya